Agroprovens Bărăganul este o afacere de familie din anul 1991


S.C Agroprovens Bărăganul S.A este una dintre primele societăți agricole din județul Brăila, care au luat naștere în anul 1991. Am început cu tradiționalele culturi de grâu, de porumb, de floarea soarelui, ca mai târziu, în anul 2015, să abordăm și o nișă a agriculturii, ce constă în cultivarea câtorva plante tehnice și medicinale, precum coriandrul, lavanda, armurariul ,feniculul, in și ricin.Soiurile cultivate de noi, au multiple beneficii, cuprinzănd o gamă vastă de industriiIndustria cosmetică


Pentru fabricarea produselor de îngrijire corporală, precum săpunuri, parfumuri, creme, loțiuni, produse de curățenie domestică și detergent de rufe.


Industria alimentară


Au întrebuințare în gastronomie (atât casnic, cât și industrial), la condimentarea produselor, preparatelor culinare și mâncărurilor.


Industria farmaceutică


Cu multiple utilizări, printre care terapeutice, antibacteriene, antiinflamatorii, cicatrizante, anticoagulante, intoxicații, digestive, dar și multe altele.

Pasiune pentru agricultură!

Activitatea noastră gravitează în jurul agriculturii


Agroprovens Bărăganul își desfășoară activitatea în sudul județului Brăila, o zonă cu un potențial agricol foarte ridicat. Majoritatea suprafețelor cultivate constau în loturi semincere de porumb și grâu de origine autohtonă ,însă suprafețele cultivate cu plante medicinale cresc de la an la an.Pentru înființarea și întreținerea culturilor ne bazăm pe utilaje agricole moderne, exploatate și întreținute de un personal experimentat , iar în cazul culturilor de plante medicinale, în special pentru cultura de lavandă am dezvoltat echipamente si utilaje speciale pentru întreținere și recoltare.
Datorită solicitării acestor plante pentru industriile medicală, cosmetică și alimentară, am construit o stație de distilare pentru producerea uleiurilor esențiale, unde procesăm atât recolta proprie cât și producătorilor ce sunt interesați să-și valorifice culturile în acest mod.

parallax background
26 de ani de activitate în domeniul agriculturii!

Iubim agricultura, și încercăm să o valorificăm cât mai bine

Conectează-te cu noi!

Ne puteți urmări și pe paginile de socializare de mai jos